Misschien ga ik wel eens zoiets maken. Ziet er goed uit. De kappertjes zijn hier niet aanwezig omdat mijn betere helft daar niet van houdt. Verder missen alleen de marjolein, de dille en de dragon. Hoewel die laatste er eigenlijk wel zou moeten zijn. Ansjovis houd ik dan weer niet van, maar is hier in deze contreien goed aan te komen. Staat de streek om bekend zelfs.
Hier stond vandaag een ogenschijnlijk eenvoudig menu op. Zelf hamburgerbroodjes bakken, die ik helemaal naar de haaien heb geholpen. Kennelijk zat er nogal wat vijandelijk gist in het witbier dat ik uitgekozen had. Vorige keer ging het met pils als een tierelier... Anyway, de hamburgers zijn wel erg goed geslaagd. Zo lust ik ze tenminste. Voor twee personen (en zes burgers van zeg ruim 100 gram):
- 300 gram half-om-half gehakt
- 300 gram tartaar
- 1 tl chipotle poeder
- 1 tl kaneel
- 1 tl kardemom
- 1 el provencaalse kruiden
- 2 el zoutverlaagde sojasaus
- 1 el worcester saus
- 1/2 rode ui gesnipperd, fijn brunoise gesneden
- 1 ei, die gebruik je ook om de broodjes te glazen en sesamzaadjes op te strooien
- 1 beschuit of paneermeel
- beetje peper
- 3 teentjes knoflook
Inmiddels al wel wat variatie hierop bedacht, kaneel en kardemom halveren en 1 tl mosterzaad erbij. Chipotle mag ook wel 2 tl worden, denk ik. Iets van tabasco past ook wel, niet te veel overigens. En dan voor de liefhebber wat blauwaderkaas gekruimeld door het gehakt kneden.
Met de hamburgerpers van de HEMA (die ik van de kleine grote held voor mijn verjaardag heb gekregen) maak je burgers die netjes in een pita passen.
Groet,
Jacco