Uiteindelijk vertrouwd op het kunnen van de bbq en wat extra maatregelen genomen om te voorkomen dat er uitdroging plaatsvond en een te hoge temperatuur zou heersen. Extra bakje water met wijnazijn toegevoegd en op afstand indirect gegaard. Op een zo laag mogelijke temperatuur. Het gekozen houtskool (Gamhar) heeft ook wel geholpen, deze brandt erg lang maar is niet zo heet. Mooi wark!
Eerst naar de 48 graden indirect op afstand en boven een extra bakje water + zuur. En met eiken karamel rookhout. Dan twee keer afgrillen tot zeg 55 graden.
Hier dan een plaatje van het internet als ze al gesneden zijn, maar ik had het dus in 1 groot stuk. Aan een kant de haasjes en aan de andere kant de zadel, als ik me niet vergis.
Was erg goed gelukt. Voor mij perfect qua garing en de rest van de tafel vond het ook prima. Zelfs de oude grompel zonder tanden heeft er van gesmuld. Verder afgemaakt met een veggie doperwten/ui/knoflook mouse en wat Turks brood met boter.
Groet,
Jacco