Nu maar hopen dat het gaat lukken. Een soort combinatie van dit en dit. Pulled pork klaar binnen de 4 uur.
Net klaar met de barbecuesaus die wel heel erg over de top is geworden:
Enfin, de procureur is ontdooid en in dikke plakken gesneden. Dat versnelt het proces hopelijk nog verder. Lichtjes ingerubd en 12 minuten gerookt met kersenhout snippers op de bbq. Nu een kleine 4 uur in de oven geplaatste dutch oven. Op 140 graden.
Groet,
Jacco
Gezien de hoeveelheid aan ingrediënten kon dit nog weleens een heel prijzig hapje worden !
Ik zou het eens moeten uitrekenen, het is aan de gewaagde kant. Dit is overigens de pittige variant, misschien iets te pittig voor velen. De volgende gaat een zoetige variant worden, hoe dat moet weet ik nog niet precies.
Groet,
Jacco
Nou, even een update vanuit de hol van de leeuw. Net met zijn tweeen zeg 650 gram van de pulled pork gegeten en de smaak is eigenlijk precies goed. Niks meer aan doen! De kardemom zit nu ergens ver achter op mijn tong, dus precies goed. Qua scherpte ook mooi in balans met de zoetheid die het ook heeft. Deze samenstelling gaat niet veranderen. Misschien gaat het nog wat varieren met de Leffe Ruby versus een Bernardus bruin of een Wetsmalle dubbel.
Als je het recept goed bekijkt, heb ik geprobeerd om de scherpe en de zoete ingredienten te balanceren. Het is alleen wat (te) veel geworden.
Pulled pork binnen de 3 uur is het geworden. Turbo dus. Kan ook met een mix van curry saus met wat mosterd, dunkt me. oid.
Groet,
Jacco