Dat was het zeker. Ik had het speciaal een dag eerder gemaakt omdat een vriendinnetje van de kleine grote held bleef slapen en ik heb er een hekel aan om dan rotzooi brood te serveren bij het ontbijt. Dat zijn dan van die zogenaamde weekendbolletjes of andere smakeloze vertoningen van onkunde. Ik had er wel voor gekozen om een soort van pretbrood te maken, dus eigenlijk dat comfort-brood dat je in Frankrijk enzo tegenkomt. Veel smaakvol bloem (bio T65) en een mooie gekarameliseerde korst. Doet het geweldig met gewoon alleen boter of met wat honing (een van mijn favorieten).
Vandaag een seminar in Eindhoven bijgewoond, dat was een helse rit heen en terug. Het seminar was wel zeker de moeite waard.
Maar goed, er moet weer brood op de plank komen. Ik ben door mijn eenkoornmeel heen en dus tijd voor een nieuwe telg in de meelfamilie. Dat is dan Rode Emmertarwe geworden. Ik had er nog nooit van gehoord, het zij zo. Zo maar eens kijken of dat wat gaat worden.
Groet,
Jacco