Home cinema hardware > Versterkers & bewerkers

" ongelijke belasting " eindversterker?

(1/3) > >>

adl60:
Goede dag allen

ik heb een vraag waar ik niet zomaar een antwoord op vind.
ik ben al jaren in het bezit van een Quad 303, die zeker 15 jr niet gespeeld had.Andere woon en luistersituatie , doch nooit afstand van genomen
Toen ik hem een paar maanden geleden zomaar eens aansloot op een paar Magnepans was ik aangenaam verrast door de kwaliteit.
Zodanig dat ik er nog een bij kocht om te gaan biampen.
Nu heb ik echter ook nog eens mijn QuadESLs van zolder gehaald, ook die verrassen me behoorlijk in deze ruimte, doch hierbij kan ik niet biampen.
Nu heb ik dus aan beide ESLs een 303 hangen, waarvan ik dus maar 1 kanaal gebruik.
En ik vraag me af of dit "kwaad"kan zeg maar?Geen idee, ben geen techneut op dit vlak.
Tweede vraag hierbij:als ik het andere kanaal een sub aansluit, met een impedantie van 4 ohm, is er een ongelijke belasting, de ESLs zijn 15 ohm.
Ook hiervan:kan  dit kwaad?Geen idee, mogelijk jullie wel, hoor dit graag!Vriendelijke groet,

Ando:
Ik denk niet dat het kwaad kan, maar ik zou er voor kiezen je luidsprekers aan de ene versterker te koppelen en de sub aan de andere.

Bryston power:
Denk dat het ( stereo 2.0) geluid mooier is als het over beide kanalen verdeeld wordt ;).
"Bi- ampen" kan nog steeds door 2e versterker te gebruiken ( eventueel gebrugd) om woofer aan te sturen.

mmuetst:
Kan geen kwaad. Specs geven aan: Speaker load impedance: 4Ω to 16Ω. Je kan de subwoofer niet gaan gebruiken als je bi-amp toepast met de Magnepans want dan zet je twee keer 4ohm parallel aan één kanaal en belast de versterker met 2 Ohm. Dan zou je nog een 303 op de kop moeten tikken. PS vind je het leuk om eens een luistersessie uit te wisselen? Ik wil altijd nog eens die Quad elcotrostaten een keer beluisteren.

adl60:
bedankt voor de reacties tot zover.

de situatie is zo dat mbt de sub ik deze ook direct van de voorversterker kan aansluiten, heb dan ook meer gain merk ik.
de sub is verder geen noodzaak, maar ik dacht hem aan te sluiten op de niet gebruikte kanalen, doch heb dan nauwelijks gain merk ik.
Het zou dan puur gaan om de kanalen toch te belasten.

ik wil verder de situatie met 2 versterkers wel zo houden, omdat ik op deze manier, met 3 m lange interlinks, hele korte luidsprekerkabels kan gebruiken, en dus soms eens met duurdere kabels kan experimenteren.Lange luidsprekerkabel heb ik nu niet meer.
Ws heeft het verder geen meerwaarde , om 2 Quad 303 te hebben denk ik, maar ik heb ze nu eenmaal nu zo staan.

Navigatie

[0] Berichtenindex

[#] Volgende pagina

Naar de volledige versie