Auteur Topic: Bergambacht: Aelivé  (gelezen 1336 keer)

Hififreak

  • www.hififreak.nl
  • Global Moderator
  • Trade Count: (1)
  • Hero Member
  • *****
  • Berichten: 16.319
  • Geboren en getogen high-ender.
    • www.hififreak.nl
Bergambacht: Aelivé
« Gepost op: 09 maart 2013, 10:21:23 »
Bergambacht: Aelivé hifi-projectenAelivé hifi-projecten
Pleinstraat 4
Bergambacht
tel. 0182 357 757
info@aelive.nl
www.aelive.nl

Historie
Aelivé is in 1999 opgericht met als doel een brug te slaan tussen hi-fi en interieur. Kwaliteit staat vanaf dag één hoog in het vaandel en de eerste projecten bestonden meteen al uit het realiseren van complete inrichtingen waarbij hi-fi geïntegreerd werd. Aelivé was aanvankelijk een advies- en projectbureau; na verloop van tijd ontstond er steeds meer behoefte aan een goede showroom waar klanten beter kennis konden maken met de diverse mogelijkheden.

Zodoende werd in 2003 een showroom gebouwd in Montfoort en al gauw bleek het concept om kwalitatief hoogwaardige audio te integreren in diverse interieurs een groot succes. Diverse veranderingen en uitbreidingen volgden. Binnen zeer korte tijd werd Aelivé met haar inzichten rondom de woonbaarheid een graag geziene gast tijdens oriëntatiemeetings of bouwvergaderingen. Zodoende konden luidsprekers, audio en flatscreens perfect worden ingepast. Steeds meer ontwikkelde Aelivé zich tot een bedrijf met een showroom waar een bredere groep hi-fi enthousiasten zich thuis voelden. En zo ontstond nog meer behoefte aan ruimte & presentatiemogelijkheden.

In 2005 maakte Aelivé de transfer van Montfoort naar Bergambacht om samen met Speksnijder interieurarchitectuur een gezamenlijk woonconcept op te zetten (het huidige TRAVIVI wat "beleven" betekent in de kunsttaal "Esperanto") De samenwerking kwam 5 jaar geleden tot bloei na de oplevering van een volledig geïntegreerde hi-fi showroom.

Toen in 2006 duidelijk werd dat het bestaande pand van Speksnijder zou worden vervangen door complete nieuwbouw, brak voor Aelivé hi-fi het moment aan om wonen en hi-fi compleet met elkaar te verweven. 2006 en het begin van 2007 werd dan ook gekenmerkt door plannen en voorbereiden voor de realisatie van het nieuwe pand (Travivi).

Met de aanvang van de nieuwbouw begon Aelivé met het grootste project uit haar geschiedenis. Na maanden van intensief bouwen kwam er in februari 2008 een einde aan alle inspanningen die leidden tot de grootste geïntegreerde hi-fi showroom van Europa. Voor de realisatie van de hi-fi opstellingen zijn ladingen materiaal verwerkt. Alleen al aan bekabeling is 30 kilometer weggewerkt. Het resultaat mag er zijn en bezoekers kunnen nu genieten van compleet ingerichte en gestoffeerde opstellingen (Speksnijder) waarin de hi-fi (Aelivé) vakkundig is verwerkt.

Aelivé hifi-projecten is o.a. dealer van:
Abitana, Amina, Atacama, Beyer Dynamic, Cabasse, Chord Company (The), Control 4, Crestron, DF Solutions, Hantarex, Kaleidescape, KEF, LG, Linn, Marantz, Naim Audio, Neat, NEC, Nexus, Piega, Primare, ProfiGold, Quadraspire, R.E.L., Russound, Sanyo, SIM2, Sonos, Spectral, Stewart Filmscreens, Tannoy, van den Hul, Vogel`s, Xantech.


Dromen kun je beter verwezenlijken bij leven dan ze uit laten spreken door een notaris.