Auteur Topic: Wat staat er vandaag op het menu?  (gelezen 267773 keer)

Hififreak

  • www.hififreak.nl
  • Global Moderator
  • Trade Count: (1)
  • Hero Member
  • *****
  • Berichten: 23.150
  • Geboren high-ender met een set die zingt!
    • www.hififreak.nl
Re: Wat staat er vandaag op het menu?
« Reactie #735 Gepost op: 06 januari 2015, 22:26:43 »
Witlof uit de oven.  Geweldig lekker!


Dromen kun je beter verwezenlijken bij leven dan ze uit laten spreken door een notaris.

Markus

  • Trade Count: (4)
  • Hero Member
  • *****
  • Berichten: 8.077
Re: Wat staat er vandaag op het menu?
« Reactie #736 Gepost op: 06 januari 2015, 22:58:28 »
Zeker! Gedrapeerd met ham en kaas graag.

Groet, Mark
Marantz NR1603, Sony CDP-XB 930 QS, C.E.C. ST-930/AT 33 PTG, Celestion 300

Hififreak

  • www.hififreak.nl
  • Global Moderator
  • Trade Count: (1)
  • Hero Member
  • *****
  • Berichten: 23.150
  • Geboren high-ender met een set die zingt!
    • www.hififreak.nl
Re: Wat staat er vandaag op het menu?
« Reactie #737 Gepost op: 06 januari 2015, 23:00:41 »
 :yeah:  Inderdaad!


Dromen kun je beter verwezenlijken bij leven dan ze uit laten spreken door een notaris.

Markus

  • Trade Count: (4)
  • Hero Member
  • *****
  • Berichten: 8.077
Re: Wat staat er vandaag op het menu?
« Reactie #738 Gepost op: 08 januari 2015, 19:22:17 »
At this very moment, Dutch hutspot mixed with bacon bits and slices of sausage.

Groet, Mark :P
Marantz NR1603, Sony CDP-XB 930 QS, C.E.C. ST-930/AT 33 PTG, Celestion 300

JohnK

  • Global Moderator
  • Trade Count: (0)
  • Hero Member
  • *****
  • Berichten: 6.088
  • Luistert naar muziek, niet naar opnames
Re: Wat staat er vandaag op het menu?
« Reactie #739 Gepost op: 08 januari 2015, 19:57:31 »
At this very moment, Dutch hutspot mixed with bacon bits and slices of sausage.

Groet, Mark :P
Ja, hutspot met worst klinkt te boers zeker? :o ;D ;D ;D
Sommige mensen maken 30 jaar dezelfde fout en
noemen dat “ervaring”…

Markus

  • Trade Count: (4)
  • Hero Member
  • *****
  • Berichten: 8.077
Re: Wat staat er vandaag op het menu?
« Reactie #740 Gepost op: 08 januari 2015, 20:04:26 »
At this very moment, Dutch hutspot mixed with bacon bits and slices of sausage.

Groet, Mark :P
Ja, hutspot met worst klinkt te boers zeker? :o ;D ;D ;D

Uiteraard en dat is niet erg, maar het smaakt dan ook minder lekker!

Groet, Mark :-X  ::)  :angel:
Marantz NR1603, Sony CDP-XB 930 QS, C.E.C. ST-930/AT 33 PTG, Celestion 300

JohnK

  • Global Moderator
  • Trade Count: (0)
  • Hero Member
  • *****
  • Berichten: 6.088
  • Luistert naar muziek, niet naar opnames
Re: Wat staat er vandaag op het menu?
« Reactie #741 Gepost op: 08 januari 2015, 20:20:51 »
At this very moment, Dutch hutspot mixed with bacon bits and slices of sausage.

Groet, Mark :P
Ja, hutspot met worst klinkt te boers zeker? :o ;D ;D ;D

Uiteraard en dat is niet erg, maar het smaakt dan ook minder lekker!

Groet, Mark :-X  ::)  :angel:
;D ;D ;D
Sommige mensen maken 30 jaar dezelfde fout en
noemen dat “ervaring”…

Mister T.

  • Trade Count: (0)
  • Hero Member
  • *****
  • Berichten: 7.960
  • † 02-12-2020
Re: Wat staat er vandaag op het menu?
« Reactie #742 Gepost op: 11 januari 2015, 18:32:56 »
Vandaag een verlaat ontbijt in de vorm van een groot bord Brinta met bruine suiker.
Straks bami goreng ketjap (home made) met daar overheen een gebakken ei en ontbijtspek.
ADAM    Bryston     DENON

Richard

  • Trade Count: (0)
  • Hero Member
  • *****
  • Berichten: 10.498
  • Life's What You Make It...(Talk Talk)
    • Richard Kuipers Photography
Re: Wat staat er vandaag op het menu?
« Reactie #743 Gepost op: 11 januari 2015, 18:59:08 »
eigen recept van mijn invulling op de oosterse keuken :-*
Monitor Audio PL100 - Bel Canto EVO2i - Pro-Ject 1Xpression Carbon - JCA Phono PRE MM - ifI IDAC2 - MacMini - Lacie - SignalCable - Supra Ply 3.4S - Diy Audio-Rack - Tidal

Mister T.

  • Trade Count: (0)
  • Hero Member
  • *****
  • Berichten: 7.960
  • † 02-12-2020
Re: Wat staat er vandaag op het menu?
« Reactie #744 Gepost op: 11 januari 2015, 19:42:02 »
eigen recept van mijn invulling op de oosterse keuken :-*
Dat is nou juist het leuke van zelf koken Richard. Ik had, lang geleden, een gesprek over sambal met iemand, ik meen op Java, over sambal.
Wat hij zei heb ik onthouden: Zoveel koks, zoveel sambals! (Waarbij opgemerkt dat iedereen daar zelf verse sambal maakt die je niet lang
kan bewaren).

Voor het bovenstaande geldt eigenlijk voor elk recept. Neem een recept, als voorbeeld, wat je heerlijk lijkt maar men adviseert b.v. garnalen
als "vlees". Nou en? Neem dan bijvoorbeeld kip of iets anders, gewoon doen wat je lekker vindt!

Neem, als voorbeeld, een strammer max. Hoeveel ideeën staan er daar over op internet? Juist, de basis volgen en doen wat je lekker vindt. :) 




 


« Laatst bewerkt op: 11 januari 2015, 20:00:40 door Mister T. »
ADAM    Bryston     DENON

renes

  • Trade Count: (0)
  • Hero Member
  • *****
  • Berichten: 10.072
  • Muziek breng je ten gehore met buizenversterkers.
Re: Wat staat er vandaag op het menu?
« Reactie #745 Gepost op: 11 januari 2015, 19:57:21 »
Een uitsmijter?, vanmiddag nog gehad, altijd lekker.
Nu aardappelpuree, witlof ham/kaas uit de oven en een stuk bieflap ( net geen biefstuk maar wel een lekker stukje vlees)
Eens buizen altijd buizen.

Hififreak

  • www.hififreak.nl
  • Global Moderator
  • Trade Count: (1)
  • Hero Member
  • *****
  • Berichten: 23.150
  • Geboren high-ender met een set die zingt!
    • www.hififreak.nl
Re: Wat staat er vandaag op het menu?
« Reactie #746 Gepost op: 11 januari 2015, 20:13:10 »
Salade van o.a. mais en peen, een runderburger en dobbelsteenpiepers naar recept van de baas van de binnendienst. 
Het was weer heerlijk!    :yeah:


Dromen kun je beter verwezenlijken bij leven dan ze uit laten spreken door een notaris.

Hififreak

  • www.hififreak.nl
  • Global Moderator
  • Trade Count: (1)
  • Hero Member
  • *****
  • Berichten: 23.150
  • Geboren high-ender met een set die zingt!
    • www.hififreak.nl
Re: Wat staat er vandaag op het menu?
« Reactie #747 Gepost op: 11 januari 2015, 20:17:24 »
eigen recept van mijn invulling op de oosterse keuken :-*
Dat is nou juist het leuke van zelf koken Richard. Ik had, lang geleden, een gesprek over sambal met iemand, ik meen op Java, over sambal.
Wat hij zei heb ik onthouden: Zoveel koks, zoveel sambals! (Waarbij opgemerkt dat iedereen daar zelf verse sambal maakt die je niet lang
kan bewaren).

Voor het bovenstaande geldt eigenlijk voor elk recept. Neem een recept, als voorbeeld, wat je heerlijk lijkt maar men adviseert b.v. garnalen
als "vlees". Nou en? Neem dan bijvoorbeeld kip of iets anders, gewoon doen wat je lekker vindt!

Neem, als voorbeeld, een strammer max. Hoeveel ideeën staan er daar over op internet? Juist, de basis volgen en doen wat je lekker vindt. :)

Ik vele soorten eigen gemaakte sambal, naar oma's recept uit de Molukse keuken, mogen proeven. 
Inderdaad, vaak net iets anders maar altijd geweldig lekker.   8)


Dromen kun je beter verwezenlijken bij leven dan ze uit laten spreken door een notaris.

Mister T.

  • Trade Count: (0)
  • Hero Member
  • *****
  • Berichten: 7.960
  • † 02-12-2020
Re: Wat staat er vandaag op het menu?
« Reactie #748 Gepost op: 11 januari 2015, 20:17:48 »
Salade van o.a. mais en peen, een runderburger en dobbelsteenpiepers naar recept van de baas van de binnendienst. 
Het was weer heerlijk!    :yeah:
Kijk, daar gaat om!  :yeah:
ADAM    Bryston     DENON

renes

  • Trade Count: (0)
  • Hero Member
  • *****
  • Berichten: 10.072
  • Muziek breng je ten gehore met buizenversterkers.
Re: Wat staat er vandaag op het menu?
« Reactie #749 Gepost op: 11 januari 2015, 20:19:53 »
Bij een vorige baas werkten veel mensen van de Molukken, maakten ook eigen sambal in alle variaties. Dat is wel even wat straffer dan uit het bekende kleine potje van Conimex.
Beetje sambal door de gehaktballen, erg lekker.
« Laatst bewerkt op: 11 januari 2015, 20:21:36 door renes »
Eens buizen altijd buizen.