Stampot worteltjes+uien met blinde vinken.
Vorige week zondag nog een chinees Indische rijstafel gegeten,is me niet goed bevallen, nadien kreeg zweetuitbraken en hart
kloppingen,niet zo heel erg,maar toch.Ik vermoed dat men te kwistig was met een soort smaakversterker met de naam fie tjen
of fi tjie,dat bekomt mij niet zo goed.
Je bedoelt Ve tsin. Alhoewel het veel gebruikt wordt door toeleveringsbedrijven hoort het in geen enkele keuken
thuis .
Google maar eens op Ve tsin, het is zooi.
Ja, ik dacht dat het zelfs niet meer gebruikt mocht worden..., kankerverwekkend!
Of de chinese koks dat ook weten,dat betwijfel ik ten zeerste, het is al eeuwen bij o.a de chinesen een standaard smaakversterker.
Sowieso is het al heiligschennis om Indisch eten te bestellen bij de Chinees. Een beetje hetzelfde als Vitello Tonato bestellen bij de FeBo. Oftewel, dan snap je het echt niet....
Smaakversterker E 621, hiervan is niet bewezen dat het allergische reacties veroorzaakt. Zit van nature in tal van etenswaren, oa in parmasaanse kaas en tomaten. Het is niet verboden, als het kankerverwekkend was, was het allang verboden. Het heeft een E nummer en is dus nauwkeurig en goed onderzocht.
De overgevoelige reacties komen alleen voor in het westen ( EU, USA), in het oosten waar het overvloedig wordt gebruikt heeft men er geen last van.
De reacties zijn meestal het gevolg van teveel en te snel eten, als ik van mijzelf uitga is dat bij chinees eten vaak het geval.
E nummers worden gegeven aan ingrediënten die goed onderzocht zijn en daarom goedgekeurd zijn in de EU. Ik vind het link worden als er geen E nummers op staan. Klein voorbeeld, zout. Als zout nu ontdekt zou worden zou het verboden worden, een rat gaat er dood aan bij een verhoogde dosis.
Wat eten we hier vandaag?, een gehaktbal, gebakken aardappels en spinazie.
http://www.food-info.net/nl/e/e621.htm