Dat is waar.
We willen wel dat het lekker is, dat is het eerste waar wij op letten dat het ook gezond is is mooi meegenomen. Daar letten we natuurlijk wel op maar lekker komt op 1. Wij doen ook wel smaaktestjes met z'n 2en, bv yoghurt, volle, halfvolle en magere. Wij gaan voor de halfvolle, die geeft nog het gevoel dat je yoghurt maar met de helft van het vet. Magere is dik water met wat eiwit erin.
Zo ook met het toevoegen van zout, minder kan maar we zoeken dan wel uit hoeveel minder nog lekker is. Wij wegen zout af waar nodig. Een voorbeeld: brood, daar zat vroeger 2% zout in over de hoeveelheid bloem/meel gerekend. Er is een tijd geweest dat er 1,8% in kwam, nog steeds lekker en het is 10% minder. Tegenwoordig nog 1,5% en dat proef ik duidelijk, het is voor mij niet lekker meer. Vroeger vond ik een plak vers brood zonder wat er op lekker om te eten, een beetje zilte nasmaak, die is weg. Het beleg wordt daarom steeds belangrijker op brood om het brood eten nog steeds lekker te maken. Men zegt dan in Denemarken zit nog minder zout in brood, ja dat is zo maar daarom kun je daar boter kopen met zout erin. Bij mijn weten was dat hier voor een paar jaar terug misschien wel al verkrijgbaar maar niet algemeen, nu moet je opletten dat je de goede boter meeneemt, zonder zout. Overbodig ook boter met zout, kun je beter zelf doen, reken maar eens uit wat je betaald voor het zout dat men toevoegt. Ik zou niet weten waar ik boter met zout voor nodig ben.