Auteur Topic: Pink Faun 2x90i met vele extra's  (gelezen 1831 keer)

Robbert

  • Trade Count: (0)
  • Newbie
  • *
  • Berichten: 1
Pink Faun 2x90i met vele extra's
« Gepost op: 15 september 2017, 16:50:22 »
Mooie en prachtig spelende Pink Faun 2x90i geintegreerde versterker met theatherstand 2c, inclusief afstandsbediening. In nieuwstaat, vorig jaar nog geserviced bij Pink Faun.

Verkoop i.v.m. andere speakers en overstap naar buizen.

Meer dan voldoende power om ook meer lastige luidspreker aan te sturen.

Omschrijving klankbeeld: dynamisch, impact, detailrijk, transparant, livegevoel zonder vermoeiend te zijn.

Huidige nieuwprijs zonder extra's 2390 euro. Verkoop wordt serieus overwogen bij biedingen vanaf 1195 euro.

Extra's, door Pink Faun ingebouwd: 
-Furutech IEC inlet, huidige nieuwprijs inclusief inbouw 150 euro
-Furutech RCA 1 paar, huidige nieuwprijs exclusief inbouw 107 euro
-Pink Faun rodium zekering en zekeringhouder, huidige nieuwprijs inclusief inbouw 125 euro

Op aanvraag video beschikbaar van pink faun 2x90i spelend in mijn set (geeft indruk, opgenomen met mobiele telefoon).

De versterker is 5 jaar oud.

Tevens theaterstand standaard aanwezig voor het doorvoeren van het signaal van een AV versteker zonder kwaliteitsverlies.


Beschrijving:
De D-POWER 2X90i is een geïntegreerde versterker met een drietal ingangen op lijnniveau. Het uitgangsvermogen is groot genoeg voor de meeste luidsprekers, met uitzondering van de meest hongerige high-end systemen, en genoeg voor de meeste huiskamers. Pink Faun pept de specificatie van het vermogen wat op door 2 x 90 Watt aan 4 Ohm te specificeren. Twee maal 60 Watt aan 8 Ohm is beter vergelijkbaar met wat andere merken opgeven.

Onder de kap is de D-POWER 2X90i voorzien van een door Pink Faun zelf ontwikkelde, digitaal aangestuurde volumeregeling met 75 standen, die telkens maar één weerstand in het signaal zet om het volume regelen. De versterker is opgebouwd rond een discrete voor- en drivertrap, een JFET klasse A versterker zonder tegenkoppeling. Deze schakeling neemt circa 75% van de signaalversterking voor zijn rekening, waarna een klasse D versterker het overneemt. Die klasse D versterker is daarmee beduidend eenvoudiger van opzet dan normaal, omdat versterkende opamps in de signaalweg overbodig worden gemaakt en door Pink Faun als discrete schakeling zijn uitgevoerd.

De JFET en klasse D printen worden gevoed vanuit een 270 Watt transformator en een gelijkrichterschakeling met een totale buffer van 100.000 µF. De voeding van de voor- en drivertrap is per kanaal apart gestabiliseerd. Vanwege de zware voeding is het aansturen van stroomvretende luidsprekers geen probleem. Op de diverse printplaten vinden we zeer snelle diodes, low-esr condensatoren met zilver-mica bypass condensatoren en Allen-Bradley weerstanden in de signaalweg. Koppelcondensatoren zijn NOS militaire papier-olie types.