Hifi hardware > Akoestiek

Demping of diffusie

(1/6) > >>

Carl:
Ik heb eindelijk mijn luisterkamer klaar op de fijntuning na. Ik ben zeer tevreden! Ik vroeg me af of wat demping of diffusie achter mijn luisterplaats zinvol zou zijn? Wat zijn de te verwachten effecten?

En wat zou dit doen boven de LS?

Markus:
Carl,

Een meting is het mooiste want dan kan je in basis doelgericht in de weer.

Als er sprake is van (na)galm zou ik sowieso naar demping kijken. Diffusiepanalen op de "eerste" reflectiespots kunnen waarschijnlijk ook geen kwaad.

Mark

Carl:
Hai Marc, de ruimte is indertijd gemeten en kwam zeer goed uit de bus. Ik ben nu eigenlijk aan het fijntunen. De vraag is eigenlijk naar aanleiding van Jerry. Die wil kennelijk graag dempen achter de luisterplek. Dus ik zit de pro's en contra's af te wegen voor ik mijn  hard earmed retirement money investeer.

Audiofreak:

--- Citaat van: Carl op 21 februari 2016, 22:12:13 ---Hai Marc, de ruimte is indertijd gemeten en kwam zeer goed uit de bus. Ik ben nu eigenlijk aan het fijntunen. De vraag is eigenlijk naar aanleiding van Jerry. Die wil kennelijk graag dempen achter de luisterplek. Dus ik zit de pro's en contra's af te wegen voor ik mijn  hard earmed retirement money investeer.

--- Einde van citaat ---
Ik zou eerst maar eens wat uitproberen door met de luidsprekers te schuiven. De geluidskwaliteit die ik destijds bij jou gehoord heb was helemaal niet verkeerd en ik denk dan ook op het eerste gehoor, dat er geen grote aanpassingen gedaan hoeven te worden.

Richard:
Meten is weten Carl in deze.... En al klinkt het bij Jerry prima...... Om nu de hele dag in een koptelefoon te moeten zitten had niet mijn voorkeur.

Navigatie

[0] Berichtenindex

[#] Volgende pagina

Naar de volledige versie