Auteur Topic: WAF goedkope doeltreffende akoestische aanpassingen.  (gelezen 16914 keer)

JuKe Box

  • Trade Count: (0)
  • Full Member
  • ***
  • Berichten: 134
Re: WAF goedkope doeltreffende akoestische aanpassingen.
« Reactie #15 Gepost op: 04 februari 2016, 19:25:42 »
Toch steenwol dus.... had het ergens ook al wel eens vernomen. Maar heb een idee met canvas schilderij (4 luiks) en daar achter steenwol te plaatsen.
Dan mag het canvas niet te dicht zijn.  Anders kaatst het geluid zo van het doek terug en heeft het steenwol geen enkele invloed.
Marcel
Alleen hele hoge tonen worden gereflecteerd door een canvas doek. Vrijwel alle hoorbare frequenties penetreren zo'n dun doek gemakkelijk en worden vervolgens dan gedempt door het steenwol wat erachter zit. Dat werkt prima.
Toch steenwol dus.... had het ergens ook al wel eens vernomen. Maar heb een idee met canvas schilderij (4 luiks) en daar achter steenwol te plaatsen.
Onder mijn plafond zit Aktoherm en boven heb ik steenwol absorbers. Het steenwol is geloof ik 45kg/m3.
Beiden dempen goed. Ik heb niet het idee dat het ene beter dempt dan het andere. Aangezien mijn steenwol absorbers door mijn matige kluswerk, een paar keer verhuizen en een paar keer op de grond donderen inmiddels naar de haaien zijn ga ik binnenkort nieuwe absorbers voor boven aanschaffen.
Ik kies voor Akotherm ipv steenwol en raad je aan hetzelfde te doen. Steenwol is echt troep namelijk. Akotherm (en er zijn wel wat andere merken van vergelijkbaar materiaal) geeft geen fijnstof af zoals Steenwol en het jeukt ook niet ;)

De bedoeling zou moeten zijn dat de geluidsgolven het akoestische materiaal (rockwool) kan bereiken, anders heeft het doek meer functie dan het akoestisch materiaal ... dit kan alleen maar door doek/stof te gebruiken waar men vrij makkelijk door kan blazen, hoe beter de rockwool bereikbaar is hoe breedbandiger men behandelt.
Wat betreft de angst (schadelijk v. gezondheid) voor het vrijkomen van de rots/glaswolvezel: deze komen vrij bij bewerking, eens geplaatst is het gevaar nihil. Vandaar ook het advies om bij bewerking stofmasker, bril en handschoenen te gebruiken om het lichaam optimaal te beschermen.
Er bestaat zelfs een methode waarmee men het rockwool gaat bespuiten met een water/houtlijm/afwasmiddel (bvb. dreft) samengestelde vloeistof zodat er een "beschermfilm" op de rockwool zit.
Zwevend opgehangen (op mirror points welteverstaan), super resultaat.
« Laatst bewerkt op: 04 februari 2016, 21:44:33 door JuKe Box »