Auteur Topic: Oplossing in zicht voor oorsuizen  (gelezen 987 keer)

MAW

 • Trade Count: (0)
 • Hero Member
 • *****
 • Berichten: 3.552
Oplossing in zicht voor oorsuizen
« Gepost op: 09 april 2015, 17:26:36 »
Er lijkt eindelijk een oplossing in de maak voor chronische tinnitus. Een Amerikaans bedrijf heeft een apparaat ontwikkeld dat het oorsuizen moet verhelpen. De eerste tests zijn alvast beloftevol: meer dan de helft van de proefpersonen werd van ‘de piep’ afgeholpen.

Tinnitus, ook wel oorsuizen genoemd, is een aandoening waarbij je sis-, fluit- of pieptonen te horen krijgt in één of beide oren. De kwaal wordt voornamelijk veroorzaakt door langdurige blootstelling aan lawaai. Volgens de officiële cijfers zou on­geveer tien procent van de Belgen al eens last hebben van tinnitus.

Tot voor kort werd chronische tinnitus als ongeneeslijk beschouwd, maar daar lijkt nu verandering in te komen. Het Amerikaanse bedrijf MicroTransponder heeft een apparaat ontwikkeld, The Serenity System, dat het oorsuizen moet verhelpen. Het gaat om een zender, zo groot als een luciferdoosje, dat gekoppeld is aan een hoofdtelefoon. Het toestelletje stuurt voortdurend stimuli, korte piepjes, naar de nervus vagus, een van de twaalf zenuwen die direct uit de hersenen ontspringen. Door die tooncyclussen worden de hersenen als het ware geherprogrammeerd en aangeleerd om de oorsuizingen te ne­geren.

De zendertjes zijn nog niet op de markt verkrijgbaar, maar eerste tests zijn veelbelovend. Ongeveer de helft van de proefpersonen was volledig verlost van ‘de tuut’. Nu treedt een volgende testfase in werking. Als alles goed gaat, komen de apparaatjes in 2015 op de markt.

http://m.nieuwsblad.be/cnt/dmf20140731_01199936
Without acknowledging the flaws of subjectivity no objective platform will exist.

Richard

 • Trade Count: (0)
 • Hero Member
 • *****
 • Berichten: 10.498
 • Life's What You Make It...(Talk Talk)
  • Richard Kuipers Photography
Re: Oplossing in zicht voor oorsuizen
« Reactie #1 Gepost op: 09 april 2015, 18:31:49 »
Dat zou heel mooi zijn als het werkt... Voor mijn opa komt het te laat.. Ik weet dat hij er enorm veel last van heeft gehad!! De duisters lieten een brug springen in WII, terwijl hij op het land bezig was. Hij vertelde mij wel eens dat het hem enorm speet niet of nauwelijks meer te kunnen horen en te kunnen genieten van muziek.
Monitor Audio PL100 - Bel Canto EVO2i - Pro-Ject 1Xpression Carbon - JCA Phono PRE MM - ifI IDAC2 - MacMini - Lacie - SignalCable - Supra Ply 3.4S - Diy Audio-Rack - Tidal