Auteur Topic: Wat staat er vandaag op het menu?  (gelezen 265076 keer)

dekkersj

  • Global Moderator
  • Trade Count: (0)
  • Hero Member
  • *****
  • Berichten: 16.159
  • Hop doet leven!
    • amorgignitamorem.nl
Re: Wat staat er vandaag op het menu?
« Reactie #2580 Gepost op: 23 maart 2024, 18:21:18 »
Kijk, dat zijnde betere ideeën met vis en een bbq.

Hier de zuurdesempizza's verder verwerkt en ik heb zojuist geconcludeerd dat ik het deeg meester ben. Het afbakken in een airfryer gaat de volgende uitdaging worden. Maar ook daar zijn goede ideeën voor. Dit deeg gaat in elk geval qua recept het kookboek in. Helemaal goed.

Groet,
Jacco

Verstuurd vanaf mijn FNE-NX9 met Tapatalk


dickster

  • Trade Count: (0)
  • Hero Member
  • *****
  • Berichten: 1.078
Re: Wat staat er vandaag op het menu?
« Reactie #2581 Gepost op: 23 maart 2024, 18:33:54 »
Dat ziet er goed uit Jacco. Maar even voor mijn beleving. Je hebt geen oven of is de airfryer de uitdaging?

grts Dick
Advance Paris Myconnect 250
pro-ject debut pro
T+A criterion TCI 2E
Cardas quadlink 5c

dekkersj

  • Global Moderator
  • Trade Count: (0)
  • Hero Member
  • *****
  • Berichten: 16.159
  • Hop doet leven!
    • amorgignitamorem.nl
Re: Wat staat er vandaag op het menu?
« Reactie #2582 Gepost op: 23 maart 2024, 18:54:11 »
Allebei eigenlijk. Een airfryer is qua energieverbruik gunstig en daarom wil ik het daarin ook goed kunnen maken.

Maar aan de andere kant doet de oven het ook niet meer zo goed. En het houtskool is ook nagenoeg op...

Het punt zit hem een beetje in de temperaturen icm de hydratatie van het deeg. Het gebruikte bloem (Caputo nuvola) vraagt om hoge hydratatie en daarom hoge temperaturen. Zeg 280 tot ruim 400 graden.

Ik zit te denken aan een pizza steen van 17,5 cm in de airfryer en dan de pizza in twee delen. Eerst het deeg en basissaus de eerste 5 minuten, daarna beleggen en afbakken.

In mijn hoofd werkt het...

Groet,
Jacco

Verstuurd vanaf mijn FNE-NX9 met Tapatalk


renes

  • Trade Count: (0)
  • Hero Member
  • *****
  • Berichten: 10.030
  • Muziek breng je ten gehore met buizenversterkers.
Re: Wat staat er vandaag op het menu?
« Reactie #2583 Gepost op: 23 maart 2024, 22:58:18 »
Zo'n airfryer is een heteluchtoven, beetje te vergelijken met een thermovent oven in de bakkerij. Erin bakken moet lukken. Er zit volgens mij een ventilator in, dat is gunstig voor het egaal bakken. Wel is de vraag, wat je al zei, hoe heet wil het apparaat.
Eens buizen altijd buizen.